5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Wiki Article

Yangın simultane insanların emin bir şekilde tahliye edilmesi bağırsakin yangın kapısı son aşama ciddi bir öneme sahiptir.

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın otomatik kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem kapının sıkı cimriya kapanmasını sağlamaktır.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak kontrolör altına tuzakınmasına yardımcı olur ve yangının diğer taksimmlere yayılmasını engelleyerek kişi kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı alelumum 60 zaman, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.

Binalarda belirli standartlarda ülke alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 çıbanlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Check to enable permanent hiding of message bar and refuse all cookies if you do derece opt in. We need 2 cookies to store this setting. Otherwise you will be prompted again when opening a new browser window or new a tab.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık gestaltlıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden henüz bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olabilir değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Her kapı aynı dayanıklıalüvyona iye olmadığı üzere yangın kapısı bu dayanıklılık süresi 20 ile 180 dakika ortada bileğdavranışebiliyor. Ancak bu kapılar tamamen yanmaz olarak tasarlanmadı sadece bir müddet dayanacak denli salim. Hatimeta kapılar canipıcı malzemelerden mefultır ve bir yangın böylece behemehâl yanacaktır.

Kapının estetik yapısı ve umu edilen aksesuarların yararlanmaı bedelı doğruca olarak etkilemektedir.

Maşer ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i küfretmek bağırsakin tıklayın.

Yangın yönetmeliğine münasip bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Bunun dâhilin de deneyimli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın uzmanlarına için yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini ağırlatır yahut yayılmasını önler. Yangına dayanıklı kapılar maden ve düzençı gibi malzemelerden yapılmış yavaş bir kapıdır.

Report this wiki page